Case: Så använder kunderna CIRO

Idag kan vi berätta om olika kunder och situationer där CIRO spelat en stor roll. Vi vill ge dig insikt i olika typer av vardagsproblem som kan mildras med digitalisering och bra ledarskap! CIRO började som ett verktyg för processhantering och ledningssystem. En kund som jobbat mycket med detta i CIRO är Uppsala Kommun och deras avdelning Teknik och Service. Tillsammans har deras processer och rutiner beskrivits så att de kan användas som mallar. De har ett stort antal styrande dokument och mallar att hålla reda på. Med hjälp av den nya revisionshistoriken i CIRO kunde vi minska antalet spridda revisionskopior med ungefär 75 procent. Därmed garanterades även att användarna alltid får se rätt revision varje gång!

ToS

Den absolut viktigaste aspekten av CIRO har varit att kunna gå från pärm till skärm. Digitaliseringen gör att vi lättare kan integrera arbete som förr skedde genom blanketter. Då behövde man tyda olika handstilar, genomgå data entry och analysera separat i Excel. Idag kan du genomföra en säkerhetsrond eller bocka av inspektionsfrågor direkt i mobilen. När rapporteringen är klar får du direkt upp diagram som kan jämföras med föregående resultat. Du behöver inte kunna Excel eller ha datorn med dig, och kunden slipper vänta!

Verktyget för avvikelserapporter och analysdiagram används av Sörby Järn & Metall. Det här rapporteringsformatet har nyligen möjliggjort att fylla i riskbedömningar på plats, där du snabbt kan få hjälp om utrustning saknas för att hantera faran. Produktionsavvikelser rapporteras nu i molnet, där kostnaderna sammanställs och förebyggs via ökad awareness. Att kunna göra rapporteringen på fikarasten sparar mycket tid och manuell administration. Åtgärdsarbetet är bara ett klick iväg där du kan organisera stegen med vårt PDCA-verktyg.

app

Ett tillägg som vi jobbat med på senare tid är att utöka funktionaliteten i processerna. Vi gjorde det möjligt att beskriva statusen på varje aktivitet och representera det med olika färgindikatorer på tidslinjen. Det har gjort att användarna får en tydlig bild av tidsfönstret och prioriteringen av det som ska genomföras. Att automatiskt koppla varje steg till tidslinjen och Gantt-schemat hjälpte oss att hålla en hög takt i vårt senaste PR-projekt. Dokumentationen underlättade även för skrivandet av projektrapporten samt för vår VD!

Kurt ÖstmanTack vare den noggranna dokumentationen och överblicken i CIRO kunde jag lätt följa projektets utveckling, trots att jag var på utlandsresa under projektperioden. CIRO ger mig starkt underlag för uppföljning och möjligheten att återanvända projektstrukturer i framtiden. Jag känner mig trygg och mer involverad – Kurt Östman, VD för CTO Consulting

projektplan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s