Förbättring med OPDCA-modellen

Förbättringsarbete inom Change Management kännetecknas av kontinuitet, dvs. att processen inte stannar när man väl uppnått ett mål. Istället rullar förbättringsprocessen på för att revidera sig själv över tid. Det hjälper dig bli effektiv på fler förbättringar! Läs mer…

opdca

OPDCA blir här en mer detaljerad beskrivning av vårt arbetssätt från ”Så hjälper vi”.

1.Observera – Försök se problemområdet från olika perspektiv. Vad är problembilden för er och hur ser omvärlden på lösningarna? Avgränsa projektet till en hållbar approach!

2. Planera – Sätt upp delmål för projektet och riskbedöm processerna som kan ta dig dit. Sammanfatta sedan projektet med en vision som beskriver den önskade effekten i praktiken.

3. Do (Testa) – Här gör du en pilotstudie av det nya arbetssättet för att kunna mäta effekten i en kontrollerad miljö. Det underlättar rapportering och mätning under inlärningsperioden.

4. Check (Utvärdera) – Jämför resultaten och hitta justeringar som underlättar införande i stor skala. Här kan ni även kalibrera om mätverktyg och indikatorer som varit opålitliga.

5. Anpassa – Slutligen anpassar du planen, visionen och datahanteringen till dessa villkor. Den nya planen standardiseras i organisationen och revideras med jämna mellanrum!

CIRO har stöd för kontinuerligt arbete i flera förändringsmodellerVi hjälper er med omvärldsanalys, tidsplanerar varje delsteg i CIRO och visar resultaten i realtid. Vi har genom åren genomfört och utvärderat pilotstudier inom flera branscher och kan även integrera relevant kunskap i ert ledningssystem. Analysverktygen kan dessutom anpassas till dina indikatorer och system. Era medarbetare blir mer delaktiga i rapporteringen och kan själva få insyn i projektet i sin egen takt. Här kan du läsa mer om verktyg i CIRO: ”Vår Produkt”.

Ett bra ledningssystem integrerar organinsationens förändringspolicy och beslutsvägar och förbättringsprocesser till en framgångskultur! Läs mer om ledningssystem i vår blogg…

3 reaktioner på ”Förbättring med OPDCA-modellen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s